SM-KISAT 1978

Tekijä: Sami Loukko 26.7.2019 viimeksi muutettu 1.9.2020

FRISBEE SM-KISAT 1978

Suomen Frisbee Liitto järjesti yhdessä Helsinki Frisbee Clubin kanssa ensimmäiset liiton SM-kisat. Kisat pelattiin lauantaina 2.9.1978 Talin Urheilupuistossa. Kisat alkoivat klo 10.00.

Osallistumisoikeus oli kaikilla liiton jäsenmaksun maksaneilla henkilöillä. Jäsenmaksu oli 20 mk, ja myös paikan päällä oli mahdollista liittyä jäseneksi. Osallistumismaksu oli 10 mk. Ennakkomaksu tuli suorittaa 24.8. mennessä.

Pelattavat lajit olivat: pituusheitto, tarkkuusheitto, MTA ja frisbeegolf, joka pelattiin Munkkiniemessä. Info-lehtisessä mainittiin, että myös ultimate olisi ollut ohjelmassa miehille, mutta sitä ei pelattu.

Kisoissa pelatut sarjat olivat: miehet, naiset, juniorit sekä seniorit yli 45 vuotta.

Pelivälineinä hyväksyttiin vain Wham-O:n Frisbeet, eikä esim. Ufokki kelvannut pelivälineeksi.

Paikan päällä oli mahdollista ostaa frisbeitä ja myös lajitarroja.

Kisojen yhteyshenkilöinä toimivat Jukka Porko ja Leo Luoti.

Kisoja mainostettiin: "Tämän jälkeen ei ole mahdollisuutta voittaa Suomen ensimmäistä FRISBEE-mestaruutta" KEEP 'EM FLYING!!!

3. Sebastian Bondestam 58,40 m

TARKKUUSHEITTO (valitettavasti tuloksia ei ole vielä löydetty)

3. M.Pohjolainen

(Jos tuloksia tutkii tarkasti, voi huomata, että tarkkuusheiton juniorisarjassa pronssille tullut M.Pohjolainen ei ollut liiton jäsen.)

3. Jukka Kuusanmäki

Kuvassa Klaus Korpela, joka epäonnekseen heitti kiekkonsa Kaisalampeen ja menetti samalla kisan voittomahdollisuuden ja yleismestaruuden voiton. Kuva: Frisbari.

FRISBEE YLEISMESTARIT -78

Miehet: Klaus Arpia

Naiset: Helena Aalto

Kuvassa: OSA VOITTAJISTA IKUISTETTUINA Kuva: Leo Luoti.

Seisomassa vasemmalta lukien: Kainu Mikkola, Jukka Kuusanmäki, Kari Miettinen, Catarina Sundström, Klaus Arpia , Tiina Koskimaa, Marko Timonen. Alarivissä samassa järjestyksessä: Klaus Korpela, Panu Kalliala, Eero Mannermaa, Sebastian Bondestam, Helena Aalto

Eri lajien mitalistit palkittiin kunniakirjoilla ja frisbeekiekoilla. Lajin voittaja sai Masters-frisbeen, toiseksi tullut sai All America -frisbeen ja kolmas World Class 119 g -frisbeen. Lisäksi yleismestari Klaus Arpia voitti Travemünden matkan.

Kunniakirja, joka jaettiin mitalisteille. Omistaja: Jukka Kuusanmäki.

Kisaan painettiin myös kisajuliste. Valitettavasti parempaa kuvaa ei julisteesta tällä hetkellä ole.