Järvensivu, Tampere 1993

Teksti: Paul Brown Frisbari 3/1993

Tampere on jo pitkään ollut kiekkogolfin maailmankartalla. Lajia ovat kaupungissa harrastaneet
lähinnä Nokia Telecommunications:n työntekijät,jotka perustamansa "Frisbee kerhon" puitteissa ovat käyneet pelaamassa. Kerholaiset ovat toistaiseksi pelanneet väliaikaisella radalla, jonka kartta ja kuvaus ohessa.

Radalla on joitakin tosi lyhyitä reikiä - johtuu lähinnä tilan puutteesta. Toisaalta puistossa on yllättävän vähän porukkaa,joten ei tarvitse varoa ihmisiä jatkuvasti. Ennätys (yhdestä kierroksesta) on + 1, sitä  vaan paremmat pelaajat rikkomaan! 

Seuraavassa lyhyt kuvaus jokaisesta reiästä, arvaamani 'par' arvo on suluissa reiän numeron jälkeen:
1. (2) Lyhyt reikä -lähtee aivan tien vierestä - heitetään kahden puun välistä valotolppaan.
2. (3) Heitetään ison puun vierestä "toiseen" tolppaan (kts. karttaa) - esteinä lentopalloverkko, koripallokori ja lukuisat puut.
3. (3) Reiän tekee haastavaksi iso joukko puita (ei näy kartassa). Ne ovat liian korkeita heittää yli, eikä kiertämälläkään oikein pääse sen paremmin eteenpäin. Kohde on iso koivu pienemmän puun takana.
Jos kierrät puiden ympäri vasemmalta, varo pensas aitaa - sen takana on omakotitaloja, emmekä halua kopauttaa ketään kiekolla päähän (sitä paitsi pensas aita on O.B.).
4. (3) Hauska reikä. Harvemmin osutaan lähellä olevaan valotolppaan, mutta edessä vielä pensasaita ja kuusikko. Hyvien heittäjien täytynee muistaa voimansa, ettei vaan tule heitettyä tielle asti! Vaikka en ole kertaakaan nähnyt auringonpalvojia pensasaidan takana, se näyttää heille sopivalta paikalta, joten on syytä varoa.
5. (3) Taas heitetään aivan tien vierestä. Heittäjä saa heittää korkeintaan 1Qt metriä puhelintolpan vasemmalta puolelta. Pääesteenä on lähellä oleva puu, jonka oksat roikkuvat sopivasti niin, ettei ole kuin yksi suunta, mihin heittää,ja sekin on huono suunta. Jos heittää liian kovaa, päätyy kuusikkoon, josta on vaikea lähestyä.
6. (4) Varmaan radan pisin reikä - sorakentän takana olevan pensasaidan toisella puolella on sopivasti puita, että vaikka aidan yli pääset, on edessä vielä yksi este, ennen kuin voit tavoittaa "koria".
Lamppu, joka sijaitsee lähellä heittopaikkaa, tekee reiästä vielä hankalamman.
7. (3) Melko tylsä reikä - ei paljoa esteitä - mutta pituutta kyllä riittää.
8. (3) Lyhyt reikä. Kohteena sama tolppa kuin l:ssä. Varo leikkipuistoa.
9. (2) Frisbee eating tree. Todella lyhyt reikä - ongelmana yksi puu, joka vetää kiekkoja puoleensa kuin magneetti.
Pensas aita, jonka takana on omakotitaloja, ja tietenkin sen takana oleva alue, ovat pelikelvotonta aluetta (o.b.).
Ajo-ohjeet puistoon.... Ensin täytyy päästä Viinikan liikenneympyrään (TRE:n murteella "Viinikan liikennemysteeri") - siitä lähdet Kangasalaan - noin kilometrin päässä näet puiston vasemmalla puolella tietä.