Atletico

Timo "Max" Bruns kirjoitti Frisbarin 1993 juhlajulkaisussa seuraavasti "Atletico on perustamisestaan asti noudattanut tiettyä linjaa, ja siinä on myös menestytty. Panostus on ollut puhtaasti liitokiekon joukkuepeliin, ultimateen, ja määrätietoisen työn tuloksena on seuralla yhteensä 11 Suomen mestaruutta. Atleticon juuret johtavat Haukilahden lukioon ja ryhmään innokkaita riiviöitä, jotka liitokiekkolegendojen Johan Rinteen ja Pasi Pesosen jalanjälkiä seuraten innostuivat muovin palasta.

Ns riiviöiden perustaman joukkueen nimi oli Zemi, yritys kokemattomuudesta huolimatta sen mukaista. Toiselle kaudelle joukkue sai muutamia vahvistuksia ja uuden nimen, Atletico Gäddvik. SM-sarja sujui jo mallikkaammin, tuloksena hieno 4. sija. Seuraavalle kaudelle joukkue lähti tosissaan. Nimestä tiputettiin svedutyylinen Gäddvik pois ja joukkueeseen saatiin lisää kovan luokan pelimiehiä kuten Raine Lamberg. Harjoittelua kovennettiin, itseltä ja muilta vaadittiin paljon ja tuloksena oli ensimmäinen Suomen mestaruus vuonna 1988. Määrätietoinen työ jatkui ja seuraavan kauden päätavoitteeksi asetettiin seurajoukkueiden MM-kisat 1989 Kölnissä. Fysiikkaharjoitukset Pasi Pesosen johdolla alkoivat olla sitä luokkaa, että ennen hikeä tuli kylmä hiki. No Pain No Gain piti paikkansa. Vesitornin mäkeä hinkattiin ylös ja alas ihan riittävästi.

Kölnissä sijoituimme hienosti seitsemänneksi, toiseksi parhaana Euroopassa. Samalla vauhdilla tuli toinen Suomen mestaruus sisällä ja ulkona. Vuonna -91 seuramme laajentui, sillä Naisten joukkue perustettiin talvella -91. Vuodesta muodostui menestyksekäs, naiset saavuttivat 2 SM kultaa ja PM hopeaa, miehet 2 SM kultaa sekä PM kultaa. Molemmat joukkueet lähtivät Torontoon seurajoukkueiden MM-turnaukseen 1991. Naisten otteissa nähtiin jo ajoittain kansainvälisen tason otteita, sijoitus ei vielä ollut niin tärkeä. Miehet taistelivat vain 11 miehen voimin ollen paras ei -amerikkalainen joukkue kisoissa.

Vuosi -92 alkoi synkästi miesten osalta, sisä-SM viides oli heikoin sijoitus Suomessa. Naiset puolustivat seuran värejä paremmin voittaen 2. Suomen mestaruuden sisällä. Ulkona molemmat joukkueet puolustivat menestyksekkäästi edellisen vuoden mestaruutta. Tänä vuonna oli miesten vuoro pitää kiinni seuran maineesta voittamalla myös halli-SM mittelöt. Naiset sijoittuivat EUC:n jälkeen toiseksi. Nyt molemmat joukkueet ovat selvittäneet tiensä SM-finaaliin. Naisten joukkue lähtee taistelemaan mestaruudesta Pirj0 Rajalan valmentamana 20 pelaajan voimin. Miesten 11 miehen valmennuksesta vastaa Matti Suurnäkki. Molempien joukkueiden valtteina on monen vuoden kokemus sekä kova fyysinen kunto. Nähtäväksi jää, riittävätkö ne."