Ensimmäiset seurajoukkueiden MM-kisat vuonna 1989

Ultimatehistorian ensimmäiset seurajoukkueiden MM-kisat pidettiin vuonna 1989 Länsi-Saksan Kölnissa. Suomea edustivat mestarijoukkue Atletico sekä konkarijoukkue Liito-Oravat. Lopputuloksissa Atletico sijoittui mainiosti seitsemänneksi ja täytti näin suuren yleisön sekä omat odotukset. "Vaikutti kuitenkin siltä, että Tico-poikien mieltä jäi hivenen kaivelemaan, kun ainoa amerikkalaisjoukkuetta vastaan saavutettu menestys oli luovutusvoitto viimeisenä kisapäivänä loukkaantumisten runtelemasta Bostonin joukkueesta. Itse uskon, että suomalaiset olisivat pyyhkineet Uuden Englannin pääkaupungin maailmankartalta. Näin uskoivat varmaan amerikkalaisetkin tehdessään klassiset oharit", kommentoi Juha Jalovaara.

Lukuunottamatta kolmea selvää tappiotaan amerikkalaisjoukkueille, Atletico pelasi muuten erinomaiset kisat rutistaen tiukkojen kamppailuiden päätteeksi voitot mm. kahdesta kovasta saksalaisjoukkueesta Karlsruhesta 19–18 ja Essenin Kenguroosista 17–15.

Toinen suomalaisjoukkue, Helsingin Liito-Oravat, oli lähtenyt matkalle turvautuen muutamaan maajoukkueveteraaniin, taloudelliseen ja varusteylivoimaan sekä mitä moninaisimpiin joukkueen motivointikeinoihin. Valitettavasti loukkaantumiset rasittivat joukkuetta niin pahoin, että otteluiden jälkeen Oravat löysivät itsensä viimeiseltä eli 29. sijalta. Last but not least. Ensimmäisiin kisoihin osallistui joukkueita 12 maasta.

Paras eurooppalainen joukkue oli kuudenneksi sijoittunut SFMSC Ruotsin Örebrosta. Tulevissakin kisoissa eurooppalaisten pääsy kahdeksan parhaan joukkoon on ollut harvinaista herkkua. Siihen on yltänyt suomalaisista vain kolme joukkuetta; vuonna 1989 Atletico 7., v. 1995 Team 8. ja v. 1999 Liquidisc uskomattomasti 2. sijalle.