Frisbeegolf SM-87

Tekijä: Sami Loukko 23.4.2021

KIEKKOGOLFIN SM-87 & 3rd Annual International Seppo Nieminen Disc Golf Classic. 29.–30.8.1987

Frisbeegolfin SM-87 mitalien kohtalo ratkottiin The 3rd Annual International Seppo Nieminen Finnish Flying Disc Golf Classic -kilpailussa. Lauantaina pelattiin Meilahden kiinteällä frisbeegolfradalla kaksi yhdeksänväyläistä kierrosta. Lisäksi lauantaina Sibeliuspuistossa pelattiin niin ikään kaksi kertaa yhdeksän väylää. Sunnuntai aloitettiin pelaamalla ensimmäistä kertaa SM-kisoissa Herttoniemen Myllynpuistossa, jossa pelattiin kaksi yhdeksästä väylästä koostunutta kierrosta. Yhdeksänväyläistä SM-kisan finaalikierrosta siirryttiin pelaamaan läheiseen Tullisaaren Kartanonpuistoon. SM-kisan lisäksi pelattiin yhdeksän reiän finaali myös Tullisaaressa. Viimeiselle kierrokselle pääsivät viisi parasta avoimen pelaajaa ja he ratkaisivat S.N. Classicin voittajan. Kyseisen vuoden kisaan kansainvälisyyttä toivat viisi ruotsalaista golfaajaa. Ruotsalaiset ottivatkin kolmoisvoiton. Magnus Strindell päihitti tasapisteisiin päätyneet Jan-Olav Idmanin ja Michael Belaewin viidellä pisteellä. Neljäs oli Georg Nyman ja viides Mikko Laakso. Suomen mestaruuden vei kuitenkin Georg Nyman, toinen oli Mikko Laakso ja kolmas Sami Suomela. Naiset pelasivat kisoissa tulosten perusteella vain kolme kierrosta. Voiton vei ratkaisupelin jälkeen Tuija Kohonen.