Frisbeegolfradat Vihioja 1994

Rata: Vihiojan puisto

Paikkakunta: Nekala, Tampere

Väylien määrä: 9

Perustamisajankohta: 1994

Korit: Amexpo II

Muuta: Radan puuhamiehenä toimi Paul Brown. Korit radalle maksoi Tampereen kaupunki 4 kpl, Sidoste/Hummel 1 kpl , Megazone 1 kpl ja Discraft 3 kpl


Yhdeksänreikäinen golf-rata Tampereelle!? Frisbari 2/1994 Paul Brown

Noin vuoden työn jälkeen (tehty aina kun on ehditty) alkaa jo pahasti näyttää siltä, että Tampere saa kiinteän kiekkogolfradan tänä kesänä, suunnilleen viikolla 23! Rata tulee sijaitsemaan Vihiojan puistossa, n. 2 km keskustasta. Kirjoittaessani tätä juttua, on vielä epäselvää, saammeko 9 koria puistoon. Kaupunki on ostanut 4 koria, Hummel/Sidoste on sponsannut yhden, ja saamme tarvittaessa harrastajien kesken ostettua yhden, joten koreja tulee olemaan ainakin 6.

Toivottavasti saamme myös ne loput 3 "sponsoroitua". Tampereen puisto-osasto kustantaa heittoalustat, ja korien alle tulevat betonijalustat. Radan pituus on yhteensä n. 665 metriä. Pisin reikä on 95 m ja lyhin 50 m. Uskomme radan olevan sekä riittävän monipuolinen "ammattilaisille" että riittävän helppo ja " mukaansa tempaiseva" houkutellakseen uusia harrastajia lajin pariin. Meillä on tarkoitus pitää joka maanantai-ilta' pieni tasoituksellinen kilpailu, klo 19.00, osallistumismaksuna 10 mk. Osa maksusta menee hole-in-one-pottiin. Loput maksusta menee voittajien palkintoihin. Jakotapa on vielä vähän kesken, mutta suunnilleen 40% voittajalle, 20% 2. sijalle ja 10% 3. sijalle. Kilpailut alkavat heti kun rata on pystyssä. Tervetuloa kokeilemaan!!!

YES!!! Frisbari 4/1994 Paul Brown

Loistavaa!

Tampereen frisbeegolfrata on valmis! Se on 9-reikäinen rata, joka on pituudeltaan 750 m. Pisin reikä on 132 m ja lyhyin on 58 m. Kaikilla rei'illä on betonilaatoista tehty tee puisine rataohjeineen ja Amexpo II -kori. Tampereen kaupunki osti tosiaan neljä koria, ja Hummel/Sidoste ja Megazone ostivat kumpikin yhden korin. Mutta entäs ne viimeiset kolme koria? Pitkän sponsorietsinnän jälkeen allekirjoittanut totesi, ettei Suomesta löydy enää sponsoreita ja että pitää alkaa etsiä ulkomailta. Parin soiton jälkeen oli tehty sopimus Discraftin kanssa, jonka seurauksena oli kaikkiin kolmeen koriin sponssaus. "Yesss!!!"

Radalla on kesän mittaan pidetty maanantaisin viikottainen tasoituksellinen kisa rahapalkintoineen, jo 19 kertaa (Hole-in-one-potti on muuten tässä vaiheessa paisunut jo 346 mk asti!). Näissä kisoissa on ollut parhaimmillaan 17 osallistujaa, ja olemme houkutelleet pelaajia Kauhajoelta, Vaasasta, Porista ja Hämeenlinnasta. Parhaimpina päivinä puistossa on muulloin nähty jopa 26 pelaajaa! Rataennätys on yhdeltä kierrokselta -3, allekirjoittaneella. (Pasi Roimela on myös heittänyt -3, muttei ollut vielä kaikkia koreja.) Tervetuloa keväällä parantamaan!

Missä rata on? Se sijaitsee Vihiojanpuistossa, Tampereen Nekalassa. Vihiojanpuisto on Jokipohjantien ja Vihiojantien risteyksessä n. 1 km itään E12:sta, 2 km Tampereen keskustan eteläpuolella. Kartan radasta ja reikien selitykset saa allekirjoittaneelta, pk. 931 - 2553 203

Vihiojan alkuperäinen rata vuodelta 1994.

Vihiojan viikkokisojen tuloskortti vuodelta 1994 ja Amexpo II Vihiojan 2. väylältä.

Vuoden Kiekkogolfaaja -sarjan osakilpailu 19.5.1996

Järjestäjänä toimi Korkinmäen Frisbaajat

Ensimmäisen Midsummer Disc Golf Festivalin ratakartta vuodelta 1998

Vihiojan historia haastatteltavana Paul Brown youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=jIz269rqfiY

If you build it, they will come Frisbari 4/1994 Paul Brown

Ensimmäinen frisbeegolfkisa Vihiojalla

"10.9.94 pidettiin Tampereella joukkuegolfkisa. Kisan nimi: 'If you build it, they will come", tulee elokuvasta "Unelmien kenttä", mutta viittaa Mansessa nääs meirän frisbeegolf-rataan (eikä 'beis-b00l' -kenttään). Ja hyvin sanonta pukeekin rataamme. Joukkueita osallistui oli seitsemän: Kauhajoen Karhut, Wasa Thunder, Hämeenlinnan Viskojat, FC Meikku, Nokia Cellular Systems, Helsingin Kiekkogolfaajat ja Unlimited Frisbee Organization. Ennen viimeistä kierrosta voittotilanne oli tällainen: Karhu 5, Viskojat 4, FC Meikku 4, Thunder 3, NCS 1, HKG 1, UFO 0 ... ja vastakkain pelaisivat Karhut-Meikku, Viskojat-Thunder ja NCS-UFO. 1. sija oli siis melko selvä, sillä Kauhajoki todennäköisesti voittaisi Meikun. Mutta jos Thunder voittaisi Hämeenlinnan, 3 joukkuetta jakaisivat toisen sijan.

Ja näinhän tietenkin kävi - Vaasa voitti HML:n 3–2, ja koska HML oli voittanut Meikun 32, ja Meikku Vaasan 32, keskinäiset pelit menivät ristiin, joten katsottiin keskinäisten pelien piste-erot. Nekin menivät tietenkin tasan, joten laskettiin kaikkien pelien piste-erot.

Loppujen lopuksi Kauhajoen Karhut veivät 1. sijan palkinnot - 5 golfkiekkoa + 300mk, Wasa Thunder vei 2. sijan - 5 golf-kiekkoa + 100 mk, ja Hämeenlinnan Viskojille 3. sija + 100 mk.

Lopputulokset:

1. Kauhajoen Karhut 6–0

2. Wasa Thunder 4–2 8 eropistettä (pisteet puolesta -pisteet vastaan)

3. Hämeenlinnan Viskojat 4–2 4 eropistettä

4. FC Meikku 4–2 o eropistettä

5. Nokia Cellular Systems 2–4

6. Helsingin Kiekkogolfaajat 1–5

7. Unlimited Frisbee Organization 0–6