EM 1991

Frisbarissa 4/91 on kuvattu hieman tarkemmin vuoden 1991 EM-turnauksen kulkua

"Avoimessa sarjassa oli 10 joukkuetta, jossa Suomi oli rankattu Ruotsin jälkeen toiseksi. Tiistaina vastaan asettui Hollanti (4. rankattu), joka fyysisiltä ominaisuuksiltaan muistutti lähinnä koripallojoukkuetta. Tasaisen alun jälkeen Suomen vauhti oli kuitenkin liikaa ja ottelu päättyi lopulta Suomen voittoon 18–9. Iltapäivällä Suomi pelasi Saksaa (3. rankattu) vastaan, ottelun ratkaisi tällä kertaa kokemus ja kiekkovarmuus. Peli Suomelle ansaitusti 18–13.

Torstai oli taas kunnon pelipäivä, vastassa olivat 6. rankattu kisojen isäntämaa Englanti ja turnauksen ennakkosuosikki Ruotsi. Englantia vastaan Suomi pelasi hyvän ottelun. Alku oli tasainen, mutta toisella puoliajalla Suomen puolustuksen tiivistyminen toi Suomelle tyylikkään voiton 18–12. Ruotsia vastaan Suomi aloitti vaisusti, tehden paljon henkilö-kohtaisia virheitä. Ensimmäinen puoliaika päättyikin Suomen kannalta murheellisesti 3–9. Toisella puoliskolla peli parani (2. puoliaika 7–9 ), mutta Ruotsi vei koko ottelun kovan puolustuksensa ansiosta 18–10.

Runkosarjan kakkosena Suomi sai perjantaina iltapäivän semifinaaliin vastaansa turnauksessa hyviä otteita esittäneen yllätysjoukkueen Sveitsin. Valitettavasti Sveitsi sai kokea millaista on Suomen peli, silloin kun se todella kulkee, eikä sillä ollut missään vaiheessa todellista mahdollisuutta voittaa ottelua. Suomi vei ottelu ennätysajassa numeroin peräti 18–4. Jäljellä oli lauantai ja Le Grande Finale. Vastassa vanha tuttu ja rakas Ruotsi, joka oli voittanut toisessa semifinaalissa Saksan erittäin tiukan pelin jälkeen. Finaalissa Suomi pelasi ajoittain hyvin, mutta Ruotsi hallitsi ottelua hienokseltaan alusta loppuun. Suomen maajoukkueen nuorennusleikkaus (6 pelaajalle 1. kisat, 6. toiset) sekä kovien harjoitu-sotteluiden puute olivat osatekijöitä, jotka aiheuttivat sen, että Ruotsi vei ottelun ja kirkkaimmat mitalit ansaitusti numeroin 21–15."